Kersttrends 2023

Dé kersttrends van 2023

We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met de kerstvoorbereidingen. Maar wat wordt de kerstkleur van dit jaar, wat is de trend voor onder de kerstboom en wat kan er niet ontbreken bij jouw kerstdiner? Om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen, delen wij dé kersttrends van 2023. Let’s go-ho-ho!

Kersttrend 1: pretty in pink

De klassieke kerstkleuren zijn rood en groen. Deze kerst voegen we daar een kerstkleur aan toe, namelijk… Roze! Je ziet roze als kerstkleur steeds meer terugkomen en dat is niet voor niks. Het is niet alleen een zachte en warme kleur, maar staat ook voor liefde, affectie en genegenheid. Het past dus perfect bij kerst. Gebruik roze kerstversiering: roze kerstballen, roze kerstslingers en pak de roze kaarsen van februari uit de kast. En wat dacht je van roze terug laten komen in je kerstrecepten op tafel?

Kersttrend 2: Stiekem makkelijk

Kerst kan best stressvol zijn, al helemaal wanneer je ook nog uren in de keuken moet ploeteren. We willen het onszelf het liefst zo makkelijk mogelijk maken, en je gasten ook nog het idee geven dat je iets speciaals voor ze hebt bereid. Ons geheim? De manier waarop je het gerecht serveert! Bekijk deze 10 tips voor het mooi opmaken van je (kerst)bord. Deze makkelijke kerstrecepten helpen je bij het uitzoeken van jouw favoriete makkelijke kerstrecept. Zo kan je zelfs een beetje aardappelpuree er feestelijk uit laten zien.

Kersttrend 3: Rijke alcoholarme kerst

De tweede kersttrend van 2023: een alcoholarme (of zelfs alcoholvrije) kerst. De keuze in alcoholvrije dranken is tegenwoordig enorm en je zal zien: een alcoholvrije borrel is niet minder gezellig. Opties voor alcoholvrije drankjes bij het kerstdiner:

  1. Kombucha
  2. Mocktails
  3. Alcoholvrije wijn
  4. Alcoholvrije champagne of prosecco.
  5. Alcholvrije biertjes

Kerttrend 4: On ta pas blijven eten

Waarom brengen we met kerst de Spaanse zon niet een beetje in huis? Precies. De derde kersttrend van 2023 is daarom: kersttapas! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt: grote/kleine hapjes, warme/koude gerechtjes en wel of niet allemaal tegelijk op tafel. Door alle gasten een ander kersthapje mee te laten nemen, maak je het kersdiner gevarieerd én makkelijk voor jezelf. Voordeel is dat de druk niet bij 1 persoon ligt, maar dat je de voorbereiding bij meerdere mensen legt.

Kersttrend 5: warm & cosy kerstdecoratie

Samen zijn is het thema van kerst 2023. En daar passen we maar al te graag onze kerstdecoratie op aan. Een paar tips hoe jij jouw kerstdecoratie nog sfeervoller, warmer en gezelliger kan maken:
  1. Kaarsen! Simpel, gezellig, goedkoop en ze zorgen letterlijk en figuurlijk voor warmte.
  2. DIY kerstdecoratie. Zelfgemaakt is alles leuker. Bekijk onze 6 DIY kersthangers voor in de boom, of onze 5 knutselwerkjes voor kerst.
  3. Gebruik hout, dennenappels en takken van buiten. Niet alleen super sfeervol, ook nog eens goedkoop en duurzaam.

Kersttrend 6: Cadeautip: geef een ervaring

Materiaal vergaat, maar een herinnering nooit. De kerstcadeautip van 2023 is daarom: samen een dagje weg! Heb jij nog spaarkaarten van uitjes over? Je krijgt nog steeds je tweede kaartje helemaal gratis voor allerlei uitjes in de kerstvakantie. Zo heb je niet alleen een origineel, maar ook nog een voordelig kerstcadeau. Ga uiteten of een nachtje weg, of neem het hele gezin mee naar een pretpark of de dierentuin. Meer behoefte aan relaxen? Ga een dagje bijkomen in de wellness.

Meer lezen?

Zo vouw je de mooiste kerstservetten

Met deze twee varianten voor het vouwen van kerstservetten dek jij jouw tafel straks nog feestelijker!

Bekijk het stappenplan

7x kerstcocktails

Tijdens de feestdagen is het leuk om echt even uit te pakken en iets bijzonders te maken. Wij verzekeren je, met deze 7 kerstcocktails steel je sowieso de show.

Bekijk onze 7 kerstcocktails

Hoe dek je de tafel volgens de etiquette?

Zeker voor het kerstdiner is het extra leuk om uit te pakken met een prachtig gedekte tafel. Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer?

Lees hoe je de tafel heurt te dekken