Vega(n) kerst

Haal alles voor een vegetarisch kerstdiner gemakkelijk in huis met Albert Heijn.

Verras met vega(n)

Vega(n) kerst? Genoeg keuze! Verras je gasten met overheerlijke vegetarische gerechten, zoals geroosterde knolselderij, bloemkoolsteak en biet wellington.

Start je bestelling

Maak van kerst een vegetarisch feestje

Kerst, de tijd van samenzijn, genieten van heerlijk eten en drinken. Of je nu een volledig vegetarisch kerstmenu of veganistisch kerstmenu op tafel wil toveren of slechts enkele gerechten, wij helpen je graag met ons diverse assortiment en inspiratie. Zo maak je van deze kerst écht iets speciaals.

Tips voor flexitariërs

Eet je af en toe of wat vaker geen vlees, maar heb je geen idee hoe je dat tijdens kerst kan aanpakken? Wij delen een aantal tips om het je gemakkelijk te maken:

★ Houd het simpel en vervang één gang. Kies bijvoorbeeld voor bietencarpaccio in plaats van de traditionele rundercarpaccio.
★ Ook je kerstborrel heb je in een handomdraai vega gemaakt met vegetarische snacks als groentebitterballen en vega kipnuggets.
★ Vervang je vleeswaren bij je kerstontbijt voor een van onze vele vleesvervangers voor op brood. Wist je dat je bij Albert Heijn de meeste keuze hebt in vega(n)?

Kerst volledig vegetarisch, veganistisch of plantaardig

Iedereen pakt uit tijdens het kerstdiner. En dat kan ook zonder vlees of zonder dierlijke ingrediënten. Bij ons heb je volop keuze. We helpen je met de lichtgroene V die staat voor vega en de donkergroene V die staat voor vegan.

★ Zo op tafel! Het kiezen van je vegetarisch voorgerecht en veganistische hoofdgerecht is nu een fluitje van een cent. Onze Excellent voor de feestdagen producten zorgen voor feestelijk vegetarisch zonder te veel gedoe. Probeer eens de pompoensteak, de mini bloemkooltjes of vegetarische ovenschotels. Stuk voor stuk pronkstukken om deze kerst op tafel te zetten.
★ Toetjes! Vaak de kers op de kersttaart en traditioneel vaak met room gemaakt. Vervang zuivel met een plantaardig alternatief en maak ook je nagerecht volledig plantaardig.
★ Feestelijke kerstlekkernijen zijn er in alle soorten en maten. Onze groene V-logo's sieren ook veel feestelijke chocoladeproducten voor de kerstdagen.