Vegan portobello-carpaccio

Geroosterde dungesneden portobello’s gemarineerd in balsamico en sojasaus. Geserveerd met romige knoflookmayo en pittige plantaardige flakes. Da's lekker plantaardig!

175 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de portobello’s in plakken van 0.5 cm. Schep de plakken in een kom om met de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en de sojasaus en laat 10 min. marineren.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

  3. Verdeel de portobelloplakken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen op de bakplaat.

  4. Pureer ondertussen met de staafmixer de zwarte knoflook, mayonaise en de rest van de balsamicoazijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in de spuitzak.

  5. Verdeel de portobelloplakken dakpansgewijs in een cirkel over borden. Spuit in diagonale strepen de zwarteknoflooksaus erover. Bestrooi met de pijnboompitten en plantaardige flakes. Verdeel de rucola erover en serveer.

Vegan portobello-carpaccio

Geroosterde dungesneden portobello’s gemarineerd in balsamico en sojasaus. Geserveerd met romige knoflookmayo en pittige plantaardige flakes. Da's lekker plantaardig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig