Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de portobello’s in plakken van 0.5 cm. Schep de plakken in een kom om met de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en de sojasaus en laat 10 min. marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de portobelloplakken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Pureer ondertussen met de staafmixer de zwarte knoflook, mayonaise en de rest van de balsamicoazijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in de spuitzak.
Verdeel de portobelloplakken dakpansgewijs in een cirkel over borden. Spuit in diagonale strepen de zwarteknoflooksaus erover. Bestrooi met de pijnboompitten en plantaardige flakes. Verdeel de rucola erover en serveer.
Vegan portobello-carpaccio
Geroosterde dungesneden portobello’s gemarineerd in balsamico en sojasaus. Geserveerd met romige knoflookmayo en pittige plantaardige flakes. Da's lekker plantaardig!
- wijntipDroog, fruitig, licht kruidig: Wednesday's Domaine Vignette Rood Alcoholvrij.
- resttipOok lekker: Maak pesto met de rest van de plantaardige flakes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan portobello-carpaccio
Geroosterde dungesneden portobello’s gemarineerd in balsamico en sojasaus. Geserveerd met romige knoflookmayo en pittige plantaardige flakes. Da's lekker plantaardig!

voorgerecht
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de portobello’s in plakken van 0.5 cm. Schep de plakken in een kom om met de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en de sojasaus en laat 10 min. marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de portobelloplakken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Pureer ondertussen met de staafmixer de zwarte knoflook, mayonaise en de rest van de balsamicoazijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in de spuitzak.
Verdeel de portobelloplakken dakpansgewijs in een cirkel over borden. Spuit in diagonale strepen de zwarteknoflooksaus erover. Bestrooi met de pijnboompitten en plantaardige flakes. Verdeel de rucola erover en serveer.
wijntip:Droog, fruitig, licht kruidig: Wednesday's Domaine Vignette Rood Alcoholvrij (https://www.ah.nl/producten/product/wi591616).
resttip:Ook lekker: Maak pesto met de rest van de plantaardige flakes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 portobello's
1 tl milde olijfolie
2 tl biologische balsamicoazijn
1 el glutenvrije sojasaus
30 g pijnboompitten
2 tenen zwarte knoflook
3 el plantaardige vegan mayo
20 g plantaardige flakes pittig
20 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
spuitzak