Bakken op het kinderdagverblijf

Bakken is een feest! Gezellig met zijn allen aan de slag om een cake of koekjes te bakken om het daarna natuurlijk zelf lekker op te eten. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om met de kinderen samen te bakken en ze ook echt mee te laten helpen. Maar wat is geschikt om te bakken op het kinderdagverblijf? En wat kan je bakken als je niet zoveel tijd hebt? Wij geven je graag inspiratie en tips voor het bakken op het kinderdagverblijf!

Bakken met peuters

Voor veel kinderen is het fantastisch als er gebakken gaat worden op het kinderdagverblijf. Kinderen houden van zoetigheid en ze kunnen lekker met het deeg spelen. Daarnaast kunnen kinderen creatief bezig gaan tijdens het versieren van de baksels. Bak met zijn allen koekjes of cupcakes met een bepaald thema of maak een taart.

Maak van jullie cupcakes een feestje!

Bestrooi jouw cupcakes met onze feestelijke strooisels. Versier ze met wafelstukjes omhuld in chocolade, of ga voor chocolade- of pepernootbolletjes. Zo maak je jullie cupcakes nog lekkerder!Bekijk alle feestelijke strooisels

Simpele bakrecepten

Wanneer je op het kinderdagverblijf gaat bakken met de kinderen wil je er natuurlijk niet uren aan besteden. Daarnaast is het ook fijn als het recept voor het bakken niet te moeilijk is, zodat de kinderen kunnen helpen.

Het makkelijkste is om te gaan bakken met een mix voor bijvoorbeeld een cake of cupcakejes. Zo hoef je zelf alleen nog maar een paar ingrediënten toe te voegen, het in de oven te zetten en dan kan het versieren beginnen!

Gezond bakken met kinderen

Wanneer je gaat bakken denk je al gauw aan alles wat zoet is en veel boter en suiker. Maar lang niet alles wat je bakt hoeft zoet en vet te zijn, ook niet wanneer je wat wilt bakken met kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld banaan of appel in koekjes of cakejes verwerken en havermout gebruiken.

Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om suikervrije baksels te maken en met natuurlijke ingrediënten, zoals fruit, een zoete smaak toe te voegen.

Koekjes bakken

Vaak zijn kinderen echte koekjesmonsters, daarom is het een leuk idee om als activiteit op het kinderdagverblijf een keer koekjes te bakken. Met het bakken van koekjes kan je eindeloos variëren met de vorm, decoratie en smaak. Kies voor een kant-en-klare koekjesmix of maak je eigen koekjesdeeg.

Natuurlijk kan er ook gevarieerd worden met het soort koekjes. Je kan bijvoorbeeld zandkoekjes bakken, maar ook havermoutkoekjes of maïskoekjes. Zo leren kinderen ook verschillende smaken kennen.

Tip: laat iedereen een eigen koekje maken van het deeg, zodat ze daarna ook allemaal hun eigen koekje kunnen versieren en natuurlijk kunnen opeten.

Alles bezorgd krijgen voor op het kinderdagverblijf?

Wil je alles voor op het kinderdagverblijf bij Albert Heijn bestellen en het laten bezorgen? Dat kan met een zakelijk account. Met actiecode PMNMK4418 krijg je als zakelijke klant 30 dagen gratis bezorging.

Maak een zakelijk account aan