No ba­ke da­del-cas­hew-let­ter­koek­jes

Koekjes van slechts twee ingrediënten waar geen oven bij komt kijken.

  • gebak
  • 40 stuks
  • 25 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Koekjes van slechts twee ingrediënten waar geen oven bij komt kijken. 40 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • bakpapier
  • deegroller
  • letterstekers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de dadels in de lengte open en neem de pit eruit. Snijd de dadels in kleinere stukjes. Doe de dadelstukjes en cashews in het bakje van de staafmixer en mix tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Kneed het mengsel en leg de dadelbal op een stukje bakpapier in de koelkast. Laat 60 min. rusten.
  2. Neem de bal uit de koelkast. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met behulp van de vormpjes letters uit de plak. Verdeel over vel bakpapier. Kneed het overgebleven dadelmengsel opnieuw tot een bal, laat 30 min. rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen en -steken.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

bewaartip:

Bewaar de koekjes op een vel bakpapier los van elkaar in de koelkast zodat de koekjes niet aan elkaar gaan plakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

No bake dadel-cashew-letterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No ba­ke da­del-cas­hew-let­ter­koek­jes

1
1
  • 250 g medjouldadels

Snijd de dadels in de lengte open en neem de pit eruit. Snijd de dadels in kleinere stukjes.

2
2
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Doe de dadelstukjes en cashews in het bakje van de staafmixer en mix tot er een samenhangend mengsel ontstaat.

3
3

Kneed het mengsel en leg de dadelbal op een stukje bakpapier in de koelkast. Laat 60 min. rusten.

4
4

Neem de bal uit de koelkast. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik.

5
5

Steek met behulp van de vormpjes letters uit de plak. Verdeel over vel bakpapier.

6
6

Kneed het overgebleven dadelmengsel opnieuw tot een bal, laat 30 min. rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen en -steken.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

bewaartip:

Bewaar de koekjes op een vel bakpapier los van elkaar in de koelkast zodat de koekjes niet aan elkaar gaan plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.