bewaar
Dadel-abrikozentartelettes met gember
Dadel-abrikozentartelettes met gember
bewaar

Dadel-abrikozentartelettes met gember

Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

200 g

medjouldadel

150 g

ongebrande amandelen

2 el

cacaopoeder

1

limoen

150 g

gewelde abrikozen zonder pit

3 bolletjes

Chinese stemgember

1½ el

Puur Natuur kokosrasp

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem.

Aan de slag

1

Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en cacao toe en mix alles tot een samenhangend, stevig deeg. Rol hiervan met natte handen 10 gelijke balletjes en druk ze plat. Vorm er bodempjes van 5 cm doorsnede van met een opstaand randje. Leg op een met bakpapier bekleed bord en zet tot gebruik in de koelkast.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen met 1½ el limoensap (voor 10 stuks), de stemgember en 1½ el gembersiroop (voor 10 stuks) uit het potje in de keukenmachine en maal tot een gladde vulling. Verdeel de vulling over de bodempjes. Meng het kokos- en limoenrasp door elkaar en bestrooi de tartelettes ermee.

bereidingstipJe kunt de tartelettes ook maken met behulp van een siliconen muffinvorm. Druk de deegballetjes plat in de vormpjes en vorm er met je vingers bakjes van met een opstaand randje.