Da­del-abri­ko­zentar­te­let­tes met gem­ber

Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem.

(0) waardeer
gebak Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem. 10 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en cacao toe en mix alles tot een samenhangend, stevig deeg. Rol hiervan met natte handen 10 gelijke balletjes en druk ze plat. Vorm er bodempjes van 5 cm doorsnede van met een opstaand randje. Leg op een met bakpapier bekleed bord en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen met 1½ el limoensap (voor 10 stuks), de stemgember en 1½ el gembersiroop (voor 10 stuks) uit het potje in de keukenmachine en maal tot een gladde vulling. Verdeel de vulling over de bodempjes. Meng het kokos- en limoenrasp door elkaar en bestrooi de tartelettes ermee.

bereidingstip:

Je kunt de tartelettes ook maken met behulp van een siliconen muffinvorm. Druk de deegballetjes plat in de vormpjes en vorm er met je vingers bakjes van met een opstaand randje.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Dadel-abrikozentartelettes met gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­del-abri­ko­zentar­te­let­tes met gem­ber

1
1
  • 200 g medjouldadels
  • 150 g ongebrande amandelen
  • 2 el cacaopoeder

Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en cacao toe en mix alles tot een samenhangend, stevig deeg.

2
2

Rol hiervan met natte handen 10 gelijke balletjes en druk ze plat. Vorm er bodempjes van 5 cm doorsnede van met een opstaand randje.

3
3

Leg op een met bakpapier bekleed bord en zet tot gebruik in de koelkast.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 150 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 3 bolletjes Chinese stemgember

Doe de abrikozen met 1½ el limoensap (voor 10 stuks), de stemgember en 1½ el gembersiroop (voor 10 stuks) uit het potje in de keukenmachine en maal tot een gladde vulling.

6
6
  • 1½ el Puur Natuur kokosrasp

Verdeel de vulling over de bodempjes. Meng het kokos- en limoenrasp door elkaar en bestrooi de tartelettes ermee.

bereidingstip:

Je kunt de tartelettes ook maken met behulp van een siliconen muffinvorm. Druk de deegballetjes plat in de vormpjes en vorm er met je vingers bakjes van met een opstaand randje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.