Ko­kos­bol­len

Wij zijn gek op deze tropische kokosbollen: krokant korstje, smeuïg vanbinnen. En zelf maken is zo simpel!

(2) waardeer
gebak Wij zijn gek op deze tropische kokosbollen: krokant korstje, smeuïg vanbinnen. En zelf maken is zo simpel! 8 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ijsbolletjestang

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop ondertussen met een mixer de eieren met de suiker dik, wit en luchtig. Dit duurt ca. 4 min. Spatel de kokos erdoor.
  2. Schep met de ijsbolletjestang bollen van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar worden.

combinatietip:

Houd je van pittig? Meng 2 el fijngesneden gemberbolletjes en 1 tl fijngesneden rode peper door het mengsel vlak voor je er bollen van maakt. Bestrooi vlak voor het serveren met wat limoenrasp.

combinatietip:

Meng 2 el fijngehakte pure chocolade en 1 el fijngesneden munt door het kokosmengsel voor je er bollen van schept. Besprenkel voor het serveren met wat gesmolten chocolade. Het gerecht is dan niet meer lactose- & glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kokosbollen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­bol­len

1
1
  • 3 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop ondertussen met een mixer de eieren met de suiker dik, wit en luchtig. Dit duurt ca. 4 min.

2
2
  • 225 g Puur Natuur kokosrasp

Spatel de kokos erdoor.

3
3

Schep met de ijsbolletjestang bollen van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Laat in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar worden.

combinatietip:

Houd je van pittig? Meng 2 el fijngesneden gemberbolletjes en 1 tl fijngesneden rode peper door het mengsel vlak voor je er bollen van maakt. Bestrooi vlak voor het serveren met wat limoenrasp.

combinatietip:

Meng 2 el fijngehakte pure chocolade en 1 el fijngesneden munt door het kokosmengsel voor je er bollen van schept. Besprenkel voor het serveren met wat gesmolten chocolade. Het gerecht is dan niet meer lactose- & glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.