bewaar
Bananenbroodtulband met noten
Bananenbroodtulband met noten
bewaar

Bananenbroodtulband met noten

Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen!

10 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

16 personen

5

bananen

150 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

gemalen kardemom

200 g

amandelmeel

50 g

Puur Natuur kokosrasp

3 el

arachideolie

150 ml

vloeibare honing

½ tl

zout

100 g

ongebrande ongezouten notenmix

150 g

diepvries framboos

Dit heb je nodig

  • bakspray

  • tulbandvorm

  • sateprikker

Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.

2

Pel en prak de rijpe bananen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, het kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor. Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.

3

Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in ca. 50 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat de tulband 45 min. aŒkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder aŒfkoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.

tip

variatietipOok lekker met verse bramen of met stukjes pure chocolade.