Ba­na­nen­brood­tul­band met no­ten

Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen!

  • gebak
  • 16 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(6) waardeer
gebak Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen! 16 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakspray
  • tulbandvorm
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.
  2. Pel en prak de rijpe bananen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, het kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor. Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in ca. 50 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat de tulband 45 min. aŒkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder aŒfkoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.

variatietip:

Ook lekker met verse bramen of met stukjes pure chocolade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bananenbroodtulband met noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood­tul­band met no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.

2
2
  • 5 bananen

Pel en prak de rijpe bananen.

3
3
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 200 g amandelmeel
  • 50 g Puur Natuur kokosrasp
  • 3 el arachideolie
  • 150 ml vloeibare honing
  • ½ tl zout

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, het kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.

4
4
  • 100 g ongebrande ongezouten notenmix
  • 150 g diepvries frambozen

Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.

5
5

Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in ca. 50 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

6
6

Controleer na 45 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.

7
7

Laat de tulband 45 min. aŒkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder aŒfkoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.

variatietip:

Ook lekker met verse bramen of met stukjes pure chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.