bewaar
Franse perentaart
Franse perentaart
bewaar

Franse perentaart

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

3

Conference peren

1

middelgroot ei

1 tl

gemalen kaneel

150 g

amandelspijs

2 el

lemon curd

1 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.

2

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.

3

Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.