Franse perentaart
De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

Advertentie
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
- 3 Conference peren
- 1 middelgroot ei
- 1 tl gemalen kaneel
- 150 g amandelspijs
- 2 el lemon curd
- 1 el amandelschaafsel
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
- Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
- Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 200 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Franse perentaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse perentaart
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
- 3 Conference peren
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
- 1 middelgroot ei
- 1 tl gemalen kaneel
- 150 g amandelspijs
Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs.
Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen.
Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
- 2 el lemon curd
Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier.
Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- 1 el amandelschaafsel
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min.
Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.