Fran­se pe­ren­taart

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

  • gebak
  • 6 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(13) waardeer
frans gebak De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd. 6 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
  2. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
  3. Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Franse perentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se pe­ren­taart

1
1
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.

2
2
  • 3 Conference peren

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 150 g amandelspijs

Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs.

4
4

Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen.

5
5

Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.

6
6
  • 2 el lemon curd

Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier.

7
7

Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 el amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min.

9
9

Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.