Perentaart

Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van peer en amandel.

395 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 50 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng 125 g boter in een ruime kom met 125 g suiker en de helft van het zout. Klop 1 ei los in een kom, roer de helft door het boter-suikermengsel. Voeg de bloem toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.

  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak iets groter dan de taartvorm. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg, snijd de randen bij. Zet het deeg 45 min. in de koelkast.

  3. Schil ondertussen de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Breng de peren met 400 ml water, 100 g suiker, het vanillemerg en -stokje aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 10 min. op laag vuur koken.

  4. Roer ondertussen de rest van de boter en de rest van de suiker door elkaar met een houten lepel. Voeg het amandelmeel, het halve losgeklopte ei, het tweede ei en de rest van het zout toe.

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de peren uit het vocht en snijd de kwarten in de lengte in 3 dunne plakjes.

  6. Verdeel de amandelspijs over de taartbodem en de plakjes peer mooi daarover. Bak de perentaart in 40-50 min. goudbruin en gaar.

  7. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rek. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen.

  8. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met de rest van het water (2 el) in een steelpan. Bestrijk de peren met de jam.

  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Perentaart

Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van peer en amandel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel