bewaar
Perentaart
Perentaart
bewaar

Perentaart

15 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
276waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

amandelschaafsel

200 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebloem

200 g

witte basterdsuiker

3

middelgrote eieren

1

citroen

5

Conference peren

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • taartvorm (Ø 28 cm)

Aan de slag

1

Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed de bloem, de helft van de basterdsuiker en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Splits 2/3 van de eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier de rest van de eieren doorheen. Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis.

3

Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.