Bakken met kinderen

Bakken met kinderen

Bakken met kinderen is altijd een feest! Zelfgebakken koekjes, cupcakes of een taart versieren met marsepein, glazuur of snoep: de leukste baksels maak je met kids.! Met onze kidsproof bakrecepten is knoeien en kliederen toegestaan.

Cupcake-traktatie

Cupcake-traktatie

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de discodip erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  3. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Knip de zure matten door midden. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.