Koken met kinderen

Koken met kinderen

De keuken is voor kinderen een plek voor nieuw avontuur. Proeven, ruiken, voelen, snoepen en natuurlijk ook een beetje kliederen. Zelfs een kind van twee kan al kleine taakjes meedoen. Samen koekjes bakken bijvoorbeeld, of gehaktballetjes rollen. Afwassen hoort er ook bij!

Net echt
Samen koken begint al met samen boodschappen doen. Overleg wat je gaat eten. Maak een lijstje en ga op stap. Laat je kind kiezen, dat is leuk! Eten we vlees of vis? Bloemkool of broccoli? Maak het helemaal compleet met een schortje en eigen kookgerei. Zo voelt je kind zich een echte kok.

Kookgids voor kids
Van vlaflip en appelmoes tot tomatensoep en nasi goreng. Op ah.nl/allerhandekids wordt jouw kind een echte sous-chef. Handige video’s en recepten met leuke animaties maakt koken voor kinderen een makkie! Ontdek nu alle extra’s.

Kipnuggets

Kipnuggets

  1. Doe de bloem en het zout in een kom. Roer er met een vork of garde de yoghurt en het water doorheen, totdat het beslag glad is (zonder klontjes!). Breek het ei boven het beslag in de kom en roer het er goed door. Doe er een beetje peper bij.
  2. Snij elke kipfilet in 8 stukjes. Het is belangrijk dat je alle stukjes ongeveer even dik snijdt, want dan zijn straks alle nuggets tegelijk gaar. Doe het broodkruim in een kommetje. Prik een stukje kip aan een vork en haal eerst door het beslag en daarna door het broodkruim. Doe dit met alle stukjes.
  3. Je kunt nu de kipnuggets gaan bakken. Maak de olie op middelhoog vuur warm in een koekenpan of hapjespan. Bak de helft van de nuggets in 5 minuten. Draai ze na ongeveer 2 minuten met een tang om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere helft van de kipnuggets.