bewaar
Kipgehaktballetjes
Kipgehaktballetjes
bewaar

Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes, lekker! Kon je ze maar allemaal zelf opeten...

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

24 porties

2 sneetjes

volkorenbrood

4 el

halfvolle melk

1

salade-ui

1 teen

knoflook

300 g

kipgehakt naturel

1 tl

paprikapoeder

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag

  • cocktailprikkers

Kipgehaktballetjes, lekker! Kon je ze maar allemaal zelf opeten...

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe het brood in een kommetje en schenk de melk erover.

2

Snijd de salade-ui in de lengte door de helft. Snijd de helften zo fijn als je kunt. Snijd ook de knoflook fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt met de stukjes salade-ui. Knijp het geweekte brood een beetje uit boven het kommetje, zodat het wat droger wordt, en doe het brood bij het gehakt. Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed alles met schone handen door tot het goed gemengd is.

3

Rol met natte handen kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg ze allemaal op een bord. Het gehakt blijft minder snel aan je handen plakken als je je handen een beetje nat maakt. Verhit de koekenpan. Doe voorzichtig de olie erin en laat heet worden. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur rondom gaar. Pas op voor hete spetters! Keer ze regelmatig. Je kunt na 10 minuten een balletje doorsnijden om te testen of hij gaar is. Prik in elk balletje een cocktailprikker. Eet smakelijk!

bereidingstipGa je koken met rauw vlees? Let dan altijd goed op. Was je handen voor én na het kneden van gehakt en gebruik schone spullen. O ja, en houd rauw en klaargemaakt eten apart. Check, check, check? Goed bezig!

variatietipProef dit eens: met wat kerriepoeder door het gehakt zijn deze balletjes ook heerlijk!