Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 20 g verse selderij
- 300 g kipgehakt naturel
- 2½ el milde olijfolie
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 600 g verse bladspinazie
- 300 g AH Biologisch speltcouscous
- 1 el kerriepoeder
- 400 ml kokend water
Advertentie
Bereiden
- Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
- Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan. Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 54 g
waarvan suikers 6 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 120 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
- 20 g verse selderij
- 300 g kipgehakt naturel
Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van.
- ½ el milde olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 1 el milde olijfolie
Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min.
- 600 g verse bladspinazie
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
- 300 g AH Biologisch speltcouscous
- 1 el kerriepoeder
- 400 ml kokend water
Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan.
- 1 el milde olijfolie
Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.