bewaar
Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
bewaar

Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse selderij

300 g

kipgehakt naturel

2½ el

milde olijfolie

1

courgette

1 teen

knoflook

600 g

verse bladspinazie

300 g

AH Biologisch speltcouscous

1 el

kerriepoeder

400 ml

kokend water

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

Aan de slag

1

Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2

Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.

3

Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan. Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig