Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous
Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous
bewaar
bewaar

Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous

Kip saai of droog? Niet met deze tomaten-tahinsaus!

25 min. bereiden
46waarderingen

11 ingrediënten

Aan de slag

1

Snijd de koriander en knoflook fijn. Snijd de tomaten in 6 parten. Doe het gehakt in een ruime kom en meng de helft van de knoflook, de helft van de komijn en ⅓ van de koriander erdoor. Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes 3 min. op middelhoog vuur rondom. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de tomaten in blik en verse tomaat toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur tot de balletjes gaar zijn.

3

Doe ondertussen de couscous met de rest van de komijn in een kom. Schenk het water erover en laat 5 min. afgedekt met een bord staan. Kook de tuinerwten 3 min. Roer de couscous los met een vork en meng de tuinerwten en ⅓ van de verse koriander erdoor. Breng op smaak met peper. 


4

Roer de tahini door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de balletjes in tomaten-tahinsaus met de couscous en bestrooi met de rest van de koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous

Kip saai of droog? Niet met deze tomaten-tahinsaus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig