Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous
Holland meets Marokko in dit supersnelle gerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 400 ml kokend water
- 900 g diepvries gegrilde groenten
- 300 g kipgehakt naturel
- 20 g mix voor gehakt tuinkruiden
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl pikante paprikapoeder
- 100 g witte kaas
Advertentie
Bereiden
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover. Verkruimel de witte kaas erover.
bereidingstip:
In plaats van kipgehakt kun je ook rundergehakt of half-om-halfgehakt gebruiken.
combinatietip:
Lekker met platte peterselie.
kookstaptip:
Als je je handen vochtig maakt voordat je de gehaktballetjes draait, blijft het gehakt er niet aan plakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 480 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous
- 300 g couscous
- 400 ml kokend water
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan.
- 900 g diepvries gegrilde groenten
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 300 g kipgehakt naturel
- 20 g mix voor gehakt tuinkruiden
Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl pikante paprikapoeder
- 3 el traditionele olijfolie
Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe.
Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover.
- 100 g witte kaas
Verkruimel de witte kaas erover.
bereidingstip:
In plaats van kipgehakt kun je ook rundergehakt of half-om-halfgehakt gebruiken.
combinatietip:
Lekker met platte peterselie.
kookstaptip:
Als je je handen vochtig maakt voordat je de gehaktballetjes draait, blijft het gehakt er niet aan plakken.