Kip­ge­hakt­bal­le­tjes met ge­gril­de groen­ten en cous­cous

Holland meets Marokko in dit supersnelle gerecht.

(11) waardeer
hoofdgerecht Holland meets Marokko in dit supersnelle gerecht. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover. Verkruimel de witte kaas erover.

bereidingstip:

In plaats van kipgehakt kun je ook rundergehakt of half-om-halfgehakt gebruiken.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

kookstaptip:

Als je je handen vochtig maakt voordat je de gehaktballetjes draait, blijft het gehakt er niet aan plakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt­bal­le­tjes met ge­gril­de groen­ten en cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 400 ml kokend water

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan.

2
2
  • 900 g diepvries gegrilde groenten

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 20 g mix voor gehakt tuinkruiden

Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl pikante paprikapoeder
  • 3 el traditionele olijfolie

Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe.

6
6

Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover.

7
7
  • 100 g witte kaas

Verkruimel de witte kaas erover.

bereidingstip:

In plaats van kipgehakt kun je ook rundergehakt of half-om-halfgehakt gebruiken.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

kookstaptip:

Als je je handen vochtig maakt voordat je de gehaktballetjes draait, blijft het gehakt er niet aan plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.