bewaar
Chips met guacamole
Chips met guacamole
bewaar

Chips met guacamole

Met deze groene dip blijf je dippen!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

volkoren tortillawraps

1 tl

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn

3

eetrijpe avocado's

1

limoen

1

sjalot

4

snoeptomaatjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met deze groene dip blijf je dippen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg bakpapier op een bakplaat. Snijd de tortilla’s doormidden en snijd alle helften in 6 puntjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder. Bak ze 8 minuten in de oven tot ze knapperig en een beetje bruin zijn. Schep ze halverwege om met een spatel.

2

Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Haal de pit eruit (dat gaat goed met een lepel, waarmee je 'm er gemakkelijk uit wipt). Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes. Doe in een kom.

3

Rol de limoen met je handen over het aanrecht, zo komt het sap al een beetje los. Snijd de limoen doormidden. Pers de helft uit en meng het sap door de avocado. Prak de avocado een beetje met een vork, het is niet erg als je nog wat stukjes ziet.

4

Snijd de sjalot fijn en snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Roer door de avocado. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Proef of je meer limoensap nodig hebt. Schep het in een mooi kommetje. Leg de tortillachips op een grote schaal en zet het kommetje met guacamole in het midden.

bereidingstipSnijd het vruchtvlees van de avocado in de schil al in kleine blokjes. Zo schep je ze er met een lepel in één keer uit.

combinatietipProef dit eens! In guacamole hoort eigenlijk ook wat pittigs. Durf jij? Strooi er een heel klein beetje gedroogde chilivlokken over.