Vol­ko­ren­tor­til­la­chips met sal­sa van man­go en li­moen

Zin een snack? Wij weten wel iets waar je je geen seconde schuldig over hoeft te voelen.

(0) waardeer
tussendoortje Zin een snack? Wij weten wel iets waar je je geen seconde schuldig over hoeft te voelen. 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de wraps op elkaar en snijd de stapel in 8 driehoeken. Verdeel de driehoeken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.
  2. Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en snijd het daarna in kleine blokjes van een ½ cm. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zo f‹ijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de mango en peper door elkaar en breng op smaak met het limoenrasp en het -sap.

Tip:

De volkorenwraps zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Volkorentortillachips met salsa van mango en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­tor­til­la­chips met sal­sa van man­go en li­moen

1
1
  • 3 volkoren tortillawraps

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de wraps op elkaar en snijd de stapel in 8 driehoeken.

2
2

Verdeel de driehoeken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.

3
3
  • 1 eetrijpe mango

Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en snijd het daarna in kleine blokjes van een ½ cm.

4
4
  • 1 verse rode peper

Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zo f‹ijn mogelijk.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de mango en peper door elkaar en breng op smaak met het limoenrasp en het -sap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.