bewaar
Friet met mayo
Friet met mayo
bewaar

Friet met mayo

Ieders favoriet: mayo met friet.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

frietaardappelen

4

zoete aardappelen

2 el

zonnebloemolie

1 el

mayonaise

100 ml

magere yoghurt

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • bakpapier

  • bakplaat

Ieders favoriet: mayo met friet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil alle aardappelen met een dunschiller en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken in dunne frieten van ook ongeveer 1 cm dik. Doe de frieten in een grote kom en meng met de olie. Gebruik je handen of een spatel.

2

Verspreid de frieten met je hand over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Zet de bakplaat in de warme oven en bak de friet in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep na 15 minuten om met een spatel.

3

Meng ondertussen de mayonaise in een kom met de yoghurt. Haal de friet uit de oven en serveer met de yoghurtmayo.

dieettipe mayonaise is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week 3 keer iets (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

variatietipProef dit eens! Strooi voor extra smaak 2 tenen fijngesneden knoflook, 1 eetlepel gesneden rozemarijn of 1 theelepel paprikapoeder over je friet (per 4 personen). Even meebakken in de oven: lekker!