Friet met mayo

Ieders favoriet: mayo met friet.

(1) waardeer
bijgerecht Ieders favoriet: mayo met friet. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil alle aardappelen met een dunschiller en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken in dunne frieten van ook ongeveer 1 cm dik. Doe de frieten in een grote kom en meng met de olie. Gebruik je handen of een spatel.
  2. Verspreid de frieten met je hand over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Zet de bakplaat in de warme oven en bak de friet in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep na 15 minuten om met een spatel.
  3. Meng ondertussen de mayonaise in een kom met de yoghurt. Haal de friet uit de oven en serveer met de yoghurtmayo.

variatietip:

Proef dit eens! Strooi voor extra smaak 2 tenen fijngesneden knoflook, 1 eetlepel gesneden rozemarijn of 1 theelepel paprikapoeder over je friet (per 4 personen). Even meebakken in de oven: lekker!

dieettip:

e mayonaise is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week 3 keer iets (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Friet met mayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Friet met mayo

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 frietaardappelen
  • 4 zoete aardappelen

Schil alle aardappelen met een dunschiller en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken in dunne frieten van ook ongeveer 1 cm dik.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Doe de frieten in een grote kom en meng met de olie. Gebruik je handen of een spatel.

4
4

Verspreid de frieten met je hand over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper.

5
5

Zet de bakplaat in de warme oven en bak de friet in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep na 15 minuten om met een spatel.

6
6
  • 1 el mayonaise
  • 100 ml magere yoghurt

Meng ondertussen de mayonaise in een kom met de yoghurt. Haal de friet uit de oven en serveer met de yoghurtmayo.

variatietip:

Proef dit eens! Strooi voor extra smaak 2 tenen fijngesneden knoflook, 1 eetlepel gesneden rozemarijn of 1 theelepel paprikapoeder over je friet (per 4 personen). Even meebakken in de oven: lekker!

dieettip:

e mayonaise is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week 3 keer iets (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.