bewaar
Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven
bewaar

Zoete aardappel uit de oven

Het lijkt patat, maar niets is minder waar. Zoete aardappel is een groente. Dat maakt dit gerecht zo verrassend lekker. Ook voor kinderen.

25 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

3 el

arachideolie

50 g

Parmigiano Reggiano

25 g

verse bieslook

5 el

milde yoghurt

1 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het lijkt patat, maar niets is minder waar. Zoete aardappel is een groente. Dat maakt dit gerecht zo verrassend lekker. Ook voor kinderen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frites van ca. 1½ cm dik. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de frites elkaar niet raken. Besprenkel met de olie en bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin. Rasp ondertussen de Parmezaans kaas.

2

Neem na een uur de aardappelen uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Verdeel de kaas over de aardappelen. Zet terug in de oven en bak nog ca. 10 min.

3

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt en mayonaise tot een dip. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik. Neem de zoete aardappelen uit de oven en serveer met de dipsaus.

combinatietipLekker met (vegetarische) hamburgers. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.