Kindertoetjes voor kerst
Kindertoetjes voor kerst

Kindertoetjes voor kerst

Als je kinderen weten dat dit toetje eraan komt, eten ze hoe dan ook al hun groenten op. Deze fijne toetjes zijn perfect voor kleine kids, en soms ook nog eens heel leuk om samen met ze te maken. Aan de slag!

Kindertoetjes recepten voor kerst

Een kinderkersttoetje in stijl
Een kinderkersttoetje in stijl

Een kinderkersttoetje in stijl

Ingrediënten

6 personen

1 el

zonnebloemolie

½ el

cacaopoeder

200 g

melkchocolade

50 g

ongezouten roomboter

125 g

tarwebloem

50 g

kristalsuiker

3

middelgrote eieren

6

marshmallows

2 el

poedersuiker

6 el

mini marshmallow

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt Laat het mengsel even staan. Meng de bloem in een kom met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers in een kom los met het 3e hele ei. De 2 eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem en eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel ⅔ van het beslag over de schaaltjes.
  2. Leg in elk schaaltje een marshmallow op het beslag. Duw een beetje naar beneden, zodat de marshmallows niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Schep de rest van het beslag erover, zodat de marshmallows compleet zijn bedekt. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Haal eruit en laat 2 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op de bordjes. Bestuif met poedersuiker, versier met de minimallows en serveer direct.