Kinder hoofdgerechten voor kerst
Kinder hoofdgerechten voor kerst

Kinder hoofdgerechten voor kerst

Met wat hulp, geduld en slimme trucs groeien kinderen uit tot heuse chefs. Betrek ze bij het hele proces: van het bedenken van het menu tot het maken van het boodschappenlijstje en het roeren in de pan. Dit zijn onze favoriete kinder-hoofdgerechten!

Kinder hoofdgerechten voor kerst

Kerstboompizza
Kerstboompizza

Kerstboompizza

Ingrediënten

4 personen

600 g

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

125 g

mozzarella

100 g

snoepgroente paprikamix

150 g

broccoli

1

kleine rode ui

100 g

ricotta

4

zwarte olijven zonder pit

12

ongebrande pecannoten

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het pizzadeeg uit de verpakking, de tomatensaus gebruik je niet. Snijd de rol(len) deeg door de helft en halveer in de breedte. Je hebt nu rechthoeken, maak ze met de hand wat ovaler. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm. Snijd de paprikaatjes in dunne plakjes van 1 cm breed. Rasp de broccoli grof. Halveer de rode ui en snijd in dunne boogjes van 1 mm.
  3. Besmeer de pizzabodems dun met de ricotta, beleg met de mozzarella. Leg de broccoli strak op de plakjes mozzarella, in de vorm van een kerstboom (gebruik de liniaal om rechte lijnen te maken). Beleg de kerstboom met plakjes paprika en rode ui en de olijven als piek. Breek de pecannoten doormidden en leg als stam onder aan de boom. Besprenkel met olijfolie. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar en knapperig.

Direct aan de slag