Kerst hoofdgerechten
Kerst hoofdgerechten

Kerst hoofdgerechten

Of je nu al maanden nadenkt over het kerstdiner of last minute nog iets moet verzinnen: wij helpen je met liefde! Uiteraard gewapend met de beste recepten. Van een vegetarische gevulde pompoen tot een côte de boeuf met zwarte knoflookboter, en van scholrolletjes met zalm tot een klassieke rollade.

Kerst hoofdgerechten

Rollade
Rollade

Rollade

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 1 varkensfiletrollade
  • 75 g ongezouten roomboter
Zet producten op mijn lijst
  1. Laat de rollade in 60 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit de boter in een ovenvaste ovale braadpan. Bestrooi de rollade met peper en zout. Braad in 4 min. op hoog vuur rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad ca. 45 min. Keer de rollade halverwege en bedruip met bakvet, zo blijft het vlees sappig.
  3. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig wordt. Verwijder eventueel het netje en snijd de rollade in plakken.