Fees­te­lij­ke zalm­taart

Hartige taart met twee soorten vis: als dat geen feestelijk hoofdgerecht is!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(9) waardeer
hoofdgerecht Hartige taart met twee soorten vis: als dat geen feestelijk hoofdgerecht is! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pievorm Ø 22 cm of ronde lage ovenschaal
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.
  2. Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
  3. Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
  4. Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook. Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
  5. Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm. Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
video

Roux ma­ken

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Feestelijke zalmtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fees­te­lij­ke zalm­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 1 teen knoflook
  • 20 g verse selderij

Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g tarwebloem

Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

4
4
  • 400 ml houdbare volle melk
  • 1 kippenbouillontablet

Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook.

5
5

Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.

6
6
  • 10 g tarwebloem
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant met de randen op elkaar.

7
7

Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm.

8
8

Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).

9
9
  • 250 g diepvries wilde zalmfilets
  • 200 g diepvries kabeljauwfilets
  • 200 g diepvries tuinerwten

Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook.

10
10

Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.

11
11

Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm.

12
12

Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk.

13
13

Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.