Feestelijke zalmtaart
Surprise! Onder dit bladerdeegdakje zitten zalm én kabeljauw verstopt. Dat is nog eens feest!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 1 teen knoflook
- 20 g verse selderij
- 50 g ongezouten roomboter
- 60 g tarwebloem
- 400 ml houdbare volle melk
- 1 kippenbouillontablet
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 250 g diepvries wilde zalmfilets
- 200 g diepvries kabeljauwfilets
- 200 g diepvries tuinerwten
Keukenspullen
- pievorm Ø 22 cm of ronde lage ovenschaal
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg, de zalm, kabeljauw en tuinerwten ontdooien. Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.
- Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
- Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
- Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook. Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
- Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm. Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

Roux maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.120 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Feestelijke zalmtaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Feestelijke zalmtaart
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg, de zalm, kabeljauw en tuinerwten ontdooien.
- 1 el arachideolie
- 1 teen knoflook
- 20 g verse selderij
Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 400 ml houdbare volle melk
- 1 kippenbouillontablet
Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook.
Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
- 10 g tarwebloem
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant met de randen op elkaar.
Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm.
- 2 plakjes diepvries bladerdeeg
Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
- 250 g diepvries wilde zalmfilets
- 200 g diepvries kabeljauwfilets
- 200 g diepvries tuinerwten
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook.
Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm.
Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk.
Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.