bewaar
Engelse vispastei met tuinerwten
Engelse vispastei met tuinerwten
bewaar

Engelse vispastei met tuinerwten

20 min. bereiden
35 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

25 g

boter

1

ui

3 el

bloem

500 ml

volle melk

½ zak

koolvisfilet

1 blikje

mais

300 g

tuinerwten

5 plakjes

bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 22 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er al roerend 450 ml melk bij en kook tot een gladde, gebonden saus.

2

Snijd de vis in stukken en dep droog met keukenpapier. Schep de vis met de mais, erwten en peper en zout door de saus. Verwarm nog 1 min. en schep in de ovenschaal.

3

Rol het bladerdeeg uit tot een deeglap van 24 cm doorsnede. Bestrijk de rand van de ovenschaal dun met melk en leg het deeg op de schaal. Bestrijk het deeg met de rest van de melk en bestrooi met peper en zout. Bak de vistaart in de oven in ca. 35 min. goudbruin.