bewaar
Zalige vispastei met erwten
Zalige vispastei met erwten
bewaar

Zalige vispastei met erwten

Aardappelen-vis-groenten in een nieuw jasje, namelijk een prachtige pastei uit de oven

1 uur bereiden
40 min. oventijd
132waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

citroen

40 g

ongezouten roomboter

400 g

diepvries tuinerwten

2

uien

2

winterpenen

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

halfvolle melk

200 g

diepvries witvisfilets

300 g

diepvries wilde zalm

65 g

tarwebloem

100 g

verse spinazie

40 g

Goudse kaas

1 tl

Engelse mosterd

125 g

diepvries gekookte en gepelde garnalen

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • keukenmachine

  • ovenbestendige pan (Ø 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C of gasovenstand 4. Schil de aardappelen, snijd ze in grote, gelijkmatige stukken en kook ze 15 min. in een grote pan water met eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met peper en eventueel zout, het rasp en de boter.

2

Doe de bevroren doperwten in een vergiet en schenk er kokend water over om ze te ontdooien. Laat goed uitlekken. Pulseer de doperwten in de keukenmachine en spatel door de puree.

3

Schil de wortelen en uien, hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes wortel en ui met olie in een grote, ovenbestendige pan. Bak 15 min. Roer af en toe tot ze zacht, maar nog niet verkleurd zijn.

4

Warm de melk intussen op in een andere pan op matig vuur. Doe als de melk tegen de kook aan is de bevroren visfilets erbij en kook ze in ongeveer 10 min. gaar. Schep de filets met een schuimspaan op een bord en neem de pan van het vuur.

5

Roer eerst de bloem door de wortelen en uien en giet daarna al roerend met een opscheplepel geleidelijk de melk erbij. Roer de blaadjes spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de velletjes van de visfilets voorzichtig. Trek de filets in vlokken en voeg bij het wortelmengsel. Voeg de garnalen, mosterd en het sap van een 1/2 citroen toe, rasp de kaas erbij en roer voorzichtig door elkaar.

6

Schep de doperwtenpuree erop, strijk het oppervlak glad en maak er met een vork of lepel een leuk patroontje in. Zet de pastei 30 tot 40 min. in de oven, of tot hij prachtig goudbruin is.

combinatietipHeerlijk met een portie witte bonen in tomatensaus.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalige vispastei met erwten

Aardappelen-vis-groenten in een nieuw jasje, namelijk een prachtige pastei uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig