bewaar
Asperges met zalm en dilleboter
Asperges met zalm en dilleboter
bewaar

Asperges met zalm en dilleboter

30 min. bereiden
25 min. oventijd
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

diepvries wilde zalm

1 kg

vastkokende aardappel

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

500 g

verse witte asperges

40 g

ongezouten roomboter

2 el

gedroogde dille topjes

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes, kook 10 min. en giet af. Snipper de ui grof. Voeg de ui en olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door. Vet de braadslee of ovenschaal in en schep de aardappelen met de ui erin. Schuif in het midden van de oven en bak ca. 25 min.

2

Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en bestrijk met de olie. Schep na 15 min. de aardappelblokjes om en leg de zalmfilets bij de aardappelen met uien in de braadslee of ovenschaal.

3

Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd doormidden en halveer de halve asperges in de lengte. Kook in 8 min. beetgaar.

4

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de dilletopjes toe. Verdeel de aardappelen en de asperges over borden. Leg op elk bord een zalmfilet ernaast en schep de dilleboter erover.

tip

bereidingstip* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.