Maal­tijd­sa­la­de met as­per­ges

Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.
  3. Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus. Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.

variatietip:

Geen verse asperges meer in de winkel? Je kunt ook diepvriesasperges nemen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Maaltijdsalade met asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgette
  • 1½ el traditionele olijfolie

Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g diepvries wilde zalm

Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 400 g geschilde witte asperges

Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook.

5
5

Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af.

6
6
  • 500 g krieltjes met schil

Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar

7
7

Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.

8
8
  • 20 g verse platte peterselie
  • 40 g saus voor asperges
  • 250 ml water
  • 50 g ongezouten boter

Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus.

10
10

Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal.

11
11

Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.

variatietip:

Geen verse asperges meer in de winkel? Je kunt ook diepvriesasperges nemen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.