bewaar
Maaltijdsalade met asperges
Maaltijdsalade met asperges
bewaar

Maaltijdsalade met asperges

Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.

22 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

1½ el

traditionele olijfolie

250 g

diepvries wilde zalm

400 g

geschilde witte asperge

500 g

krieltjes met schil

20 g

verse platte peterselie

40 g

saus voor asperges

250 ml

water

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.

3

Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus. Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.

tip

variatietipGeen verse asperges meer in de winkel? Je kunt ook diepvriesasperges nemen.