bewaar
Asperges met beenham en krieltjes
Asperges met beenham en krieltjes
bewaar

Asperges met beenham en krieltjes

Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

15 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

1

sjalot

500 g

krieltjes

1 pakje

saus voor asperges

25 g

ongezouten roomboter

15 g

verse peterselie

75 g

waterkers

150 g

gebraden beenham

Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.

2

Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.

3

Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

variatietipVervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.