bewaar
Asperges en courgettes met beenhamsaus
Asperges en courgettes met beenhamsaus
bewaar

Asperges en courgettes met beenhamsaus

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelen

500 g

witte asperges

2

courgettes

½ zakje

verse peterselie

1 pakje

saus voor asperges

50 g

boter

1 pak

beenham

Aan de slag

Aardappelen in ruim water met zout in ca. 15-20 min. gaarkoken. Asperges schillen en houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf snijden. Courgettes wassen en in repen van gelijke lengte als asperges snijden. Asperges 15 min. koken. Na 10 min. courgettes toevoegen. Peterselie fijnknippen. Saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Klontjes boter door saus roeren en hamreepjes erdoor scheppen. Asperges en courgettes met schuimspaan uit pan scheppen en op 4 borden leggen. Saus erover schenken. Aardappelen omschudden met peterselie en erbij serveren.