bewaar
Asperges met groene kruidensaus
Asperges met groene kruidensaus
bewaar

Asperges met groene kruidensaus

Wij houden van Holland! Met dit gerecht blijf je dicht bij huis.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappel

1 kg

verse witte asperges

37 g

saus voor asperges

50 g

ongezouten roomboter

4

biefstukken

15 g

verse peterselie

15 g

verse basilicum

Wij houden van Holland! Met dit gerecht blijf je dicht bij huis.

Aan de slag

1

Schil de aardappels en kook in 20 min. gaar. Breng in een aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze vanaf vlak onder de kop en kook in 15 min. gaar.

2

Breng in een pan het water met de sauspoeder al roerend aan de kook. Snijd intussen de helft van de boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.

3

Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken 2-3 min. per kant, naar gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Serveer de asperges met saus, aardappels en biefstuk.