bewaar
Groene asperges met ham en aspergesaus
Groene asperges met ham en aspergesaus
bewaar

Groene asperges met ham en aspergesaus

Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker.

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse groene asperge

1 kg

iets kruimige aardappelen

2

middelgrote eieren

15 g

verse peterselie

210 g

schouderham

40 g

saus voor asperges

25 g

ongezouten roomboter

Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker.

Aan de slag

1

Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteindes af, snijd ze in stukken van 4 cm. Houd de kopjes achter, kook de rest in 8 min. gaar. Kook na 4 min. de asperges mee.

2

Laat de asperges uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard, pel en snipper ze daarna. Knip de peterselie fijn. Snijd de ham in reepjes. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de asperges en ham en verdeel over de borden. Schep de aardappelen ernaast en schenk de saus over de asperges heen. Garneer met peterselie en ei.