Asperges met botersaus
Wanneer de asperges weer van volle grond worden gestoken wordt het pas echt lente in de keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg verse witte asperges
- 1 kg Pommes Primeur aardappelen
- 4 middelgrote eieren
- 1 zakje saus voor asperges
- 50 g ongezouten roomboter
- 20 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een ruime pan water 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.
- Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
- Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges. Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.
variatietip:
Lekker met een paar plakken achterham.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 375 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Asperges met botersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges met botersaus
- 1 kg verse witte asperges
- 1 kg Pommes Primeur aardappelen
Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan.
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
- 1 zakje saus voor asperges
- 50 g ongezouten roomboter
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges.
- 20 g verse platte peterselie
Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.
variatietip:
Lekker met een paar plakken achterham.