bewaar
Witte asperges uit de oven met aspergesaus & eikruim
Witte asperges uit de oven met aspergesaus & eikruim
bewaar

Witte asperges uit de oven met aspergesaus & eikruim

Met deze asperges zit je al in minder dan een halfuurtje aan tafel. Extra lekker met pasta.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

witte asperges

35 g

Maggi saus voor asperges

25 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

1 el

milde olijfolie

50 g

panko Japans paneermeel

1 teen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)

Met deze asperges zit je al in minder dan een halfuurtje aan tafel. Extra lekker met pasta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min. Giet de asperges af en verdeel over de ovenschaal.

3

Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter. Verdeel de saus over de asperges en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

4

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.

5

Verhit voor de pangrattato ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko 3 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Schep regelmatig om. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min. mee. Neem van het vuur.

6

Snijd de peterselie fijn. Verdeel het eikruim en pangrattato over de asperges en garneer met de peterselie.

tip

combinatietipLekker met pappardelle en een citroenpartje.