Asperges met geitenkaas

hoofdgerecht
4 personen
3
50
Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes witte asperges (geschild, a 350 g)
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
- 50 g boter
- 200 g beenham (vleeswaar)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges in 12 min. gaarkoken. In magnetron (700 watt) krieltjes 6 min. bereiden. Ovengrill voorverwarmen. Asperges op schaal leggen en kaas erboven verkruimelen. Onder hete grill 5 min. gratineren. In steelpan boter laten smelten (niet bruin laten worden). Gegratineerde asperges serveren met plakjes ham, krieltjes en gesmolten boter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 39 g
- vet 19 g
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 16-17