bewaar
Asperges met beenham en bieslooksaus
Asperges met beenham en bieslooksaus
bewaar

Asperges met beenham en bieslooksaus

Er zijn nooit genoeg manieren om te genieten van het witte goud: met dit recept gaat dat zeker lukken!

30 min. bereiden
233waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

900 g

krieltjes

2

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

2 tl

gedroogde bieslook

1 teen

knoflook

200 g

gebraden beenham

Er zijn nooit genoeg manieren om te genieten van het witte goud: met dit recept gaat dat zeker lukken!

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.

2

Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar en kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Meng de crème fraîche met de bieslook en pers de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe. Roer goed. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel de asperges met de beenham, krieltjes en ei over de borden. Schep er de bieslooksaus bij.

tip

algemeenServeer er een frisse salade bij van romainesla (zak 200 g), 1 gesnipperde rode ui, 4 el extra vierge olijfolie, 2 el citroensap en peper en zout.