bewaar
Asperges met kaas, tomaat en beenham
Asperges met kaas, tomaat en beenham
bewaar

Asperges met kaas, tomaat en beenham

Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

150 g

gebraden beenham

2

tomaten

150 g

geraspte jonge kaas

600 g

vastkokende aardappel

50 g

ongezouten roomboter

2 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.

2

Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham. Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt

3

Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.