Asperges met kaas, tomaat en beenham
Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse witte asperges
- 150 g gebraden beenham
- 2 tomaten
- 150 g geraspte jonge kaas
- 600 g vastkokende aardappelen (schoongeboend)
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el verse peterselie
Keukenspullen
- dunschiller
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.
- Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham. Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt
- Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Asperges met kaas, tomaat en beenham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges met kaas, tomaat en beenham
- 500 g verse witte asperges
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.
- 150 g gebraden beenham
Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham.
- 2 tomaten
- 150 g geraspte jonge kaas
Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt
- 600 g vastkokende aardappelen
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el verse peterselie
Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.