As­per­ges met ei, pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Klassieke asperges met een Italiaanse twist. 4 personen
4 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aspergepan
  • dunschiller
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door. Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 05 - Groenterevolutie, Allerhande Box week 19 2017, Allerhande Box

Asperges met ei, peterselieboter, krieltjes en pastrami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ei, pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi

1
1
  • 1 kg krieltjes

Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook.

2
2
  • 1 kg witte asperges

Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3

Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn.

5
5
  • 15 g peterselie
  • 60 g boter

Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door.

6
6

Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g runderpastrami

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.