bewaar
Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami
Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami
bewaar

Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

40 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

1 kg

verse witte asperges

4

middelgrote eieren

15 g

verse peterselie

60 g

ongezouten roomboter

200 g

runderpastrami

Dit heb je nodig

  • aspergepan

  • dunschiller

  • pureestamper

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door. Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.