bewaar
Witte asperges met tomaten en eieren
Witte asperges met tomaten en eieren
bewaar

Witte asperges met tomaten en eieren

40 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

krieltjes

3 el

ongezouten roomboter

3 el

zonnebloemolie

500 g

verse witte asperges

6

middelgrote eieren

30 g

verse peterselie

250 g

cherrytomaten

Aan de slag

1

Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 min.

2

Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.

3

Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.