bewaar
Aardappeltjes met gegrilde asperges
Aardappeltjes met gegrilde asperges
bewaar

Aardappeltjes met gegrilde asperges

Het pletten van de aardappeltjes zorgt voor een heerlijke maak en structuur.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stoomaardappelmix

50 g

ongezouten roomboter

3 el

milde olijfolie

3 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

1 snufje

grof zeezout

1 kg

witte asperges

1 bos

salade-ui

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • barbecue of grillpan

Het pletten van de aardappeltjes zorgt voor een heerlijke maak en structuur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappelen. Kook de ongeschilde, hele aardappelen in ruim water met eventueel zout in 15 min. gaar. Smelt de boter met de olie in een pan. Snijd de knoflook en peterselie grof.

2

Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik een tweede bakplaat of plank om de aardappelen plat te drukken of plet elke aardappel apart met een mok. Verdeel de gesmolten boter, knoflook, peterselie, peper en het zeezout over de aardappelen en meng goed. Rooster de aardappelen ca. 1 uur in de oven knapperig en goudbruin. Schep af en toe om.

3

Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan of barbecue. Gril de asperges 5 min., gril de salade-ui de laatste 2 min. mee. Kook de eieren in 5 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd de asperges en salade-ui schuin doormidden en meng ze in een kom.

4

Verdeel de aardappelen, asperges, salade-ui en eieren over een grote schaal. Bestrooi met peper en eventueel zout.