Aard­ap­pel­tjes met ge­gril­de as­per­ges

Het pletten van de aardappeltjes zorgt voor een heerlijke maak en structuur.

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Het pletten van de aardappeltjes zorgt voor een heerlijke maak en structuur. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappelen. Kook de ongeschilde, hele aardappelen in ruim water met eventueel zout in 15 min. gaar. Smelt de boter met de olie in een pan. Snijd de knoflook en peterselie grof.
  2. Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik een tweede bakplaat of plank om de aardappelen plat te drukken of plet elke aardappel apart met een mok. Verdeel de gesmolten boter, knoflook, peterselie, peper en het zeezout over de aardappelen en meng goed. Rooster de aardappelen ca. 1 uur in de oven knapperig en goudbruin. Schep af en toe om.
  3. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan of barbecue. Gril de asperges 5 min., gril de salade-ui de laatste 2 min. mee. Kook de eieren in 5 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd de asperges en salade-ui schuin doormidden en meng ze in een kom.
  4. Verdeel de aardappelen, asperges, salade-ui en eieren over een grote schaal. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Aardappeltjes met gegrilde asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­tjes met ge­gril­de as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg stoomaardappelmix

Was de aardappelen. Kook de ongeschilde, hele aardappelen in ruim water met eventueel zout in 15 min. gaar.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 3 el milde olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie

Smelt de boter met de olie in een pan. Snijd de knoflook en peterselie grof.

4
4

Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Gebruik een tweede bakplaat of plank om de aardappelen plat te drukken of plet elke aardappel apart met een mok.

6
6
  • 1 snufje grof zeezout

Verdeel de gesmolten boter, knoflook, peterselie, peper en het zeezout over de aardappelen en meng goed.

7
7

Rooster de aardappelen ca. 1 uur in de oven knapperig en goudbruin. Schep af en toe om.

8
8
  • 1 kg witte asperges

Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

9
9
  • 1 bos salade-ui

Verhit een grillpan of barbecue. Gril de asperges 5 min., gril de salade-ui de laatste 2 min. mee.

10
10
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 5 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer.

11
11

Snijd de asperges en salade-ui schuin doormidden en meng ze in een kom.

12
12

Verdeel de aardappelen, asperges, salade-ui en eieren over een grote schaal. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.