bewaar
Traybake met kip en mosterd
Traybake met kip en mosterd
bewaar

Traybake met kip en mosterd

Maar 5 ingredienten en de oven doet het werk. Makkelijker wordt het bijna niet.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

stoomaardappelmix

2 el

zonnebloemolie

4 el

dijonmosterd

400 g

kipdijfiletreepjes

800 g

koelverse roerbakgroenten Provençaals

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Maar 5 ingredienten en de oven doet het werk. Makkelijker wordt het bijna niet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappeltjes. Meng de olie met de mosterd en schep om met de kip en krieltjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem na 15 min. uit de oven en schep om met de roerbakgroente. Rooster nog 10 min.

3

Snijd de peterselie fijn en verdeel over de traybake. Lekker met extra mosterd.

tip

combinatietipLekker met extra mosterd.

vegatipLiever een dagje vega? Vervang de kipdijfiletreepjes door 320 g stukjes als van kip (per 4 personen); het gerecht is dan niet meer glutenvrij.