bewaar
Tagliatelle met zalm en asperges
Tagliatelle met zalm en asperges
bewaar

Tagliatelle met zalm en asperges

20 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tagliatelle all'uovo

350 g

diepvries wilde zalm

500 g

verse witte asperges

300 g

diepvries gebroken sperzieboon

1 pakje

saus voor asperges

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zalm ontdooien. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges en de sperziebonen toe.

2

Snijd de zalm in stukjes. Leg een laagje keukenpapier in een ruime zeef, leg daarin de stukjes zalm en hang de zeef boven de groenten in de pan. Leg de deksel op de pan. Kook de groenten in 10 min. net gaar, de zalm stoomt dan ook gaar.

3

Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af, meng de zalmstukjes erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de groenten en de zalmstukjes erop en schep de aspergesaus erover.

tip

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.