bewaar
Witte asperges met zalm en citroenboter
Witte asperges met zalm en citroenboter
bewaar

Witte asperges met zalm en citroenboter

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

450 g

krieltjes

1

citroen

15 g

verse dille

426 g

roze zalm in blik

100 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • aspergepan

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min. Laat 5 min. in kookvocht staan. Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af.

2

Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de asperges en krieltjes op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.