Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni
- 300 g diepvries tuinerwten
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 bosje salade-ui (6 stuks)
- 250 g hamblokjes
- 100 ml halfvolle melk
- 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Advertentie
Bereiden
- Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 850 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
- 300 g macaroni
- 300 g diepvries tuinerwten
Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 bosje salade-ui
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes.
- 250 g hamblokjes
Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee.
Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op.
- 100 ml halfvolle melk
- 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.