Ma­ca­ro­ni met ham, kaas, bloem­kool­rijst en erw­ten

Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met ham, kaas, bloem­kool­rijst en erw­ten

1
1
  • 300 g macaroni
  • 300 g tuinerwten

Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 bosje salade-ui

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes.

3
3
  • 250 g hamblokjes

Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee.

4
4

Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk
  • 175 g geraspte belegen Goudse kaas
  • ½ tl nootmuskaat

Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.