bewaar
Mac and cheese met broccoli
Mac and cheese met broccoli
bewaar

Mac and cheese met broccoli

Amerikaanse favoriet met een twist: roosjes broccoli én uitgebakken spek.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
459waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

macaroni grande

600 g

broccoli

125 g

gerookt ontbijtspek

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

volle melk

125 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Amerikaanse favoriet met een twist: roosjes broccoli én uitgebakken spek.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in weinig water met zout in 4 min. Giet de groente af en spoel koud af.

2

Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en verbrokkel het. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in 1 keer toe en bak al roerend 1 min. zachtjes. Schenk de melk al roerend scheutje voor scheutje erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de helft van de kaas toe en laat op laag vuur in de saus smelten.

3

Schep de broccoli en daarna de kaassaus en het spek door de pasta. Schep in een ovenschaal, gratineer met de rest van de kaas. Laat de mac 'n cheese in de oven in ca. 10 min. goudbruin kleuren.

tip

bereidingstipJe kunt de mac 'n cheese 1 dag vooraf bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Warm hem in ca. 15 min. op in een oven van 175 °C.

Broccoli

Instructievideo - 03:55 min.