Bij Pasen hoort natuurlijk een feestelijk ontbijt. Met deze recepten zet je een heerlijk paasontbijt op tafel.

Een ei hoort erbij
Pasen wordt steeds meer net als kerst een echt familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan. Of je nu kiest voor een paasontbijt, paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn, net als de paashaas, het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven net als de lente. Het zoeken van eieren is al heel lang een traditie en komt voort uit een Germaanse traditie waarbij boeren eieren verstopten in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Maak als ontbijt op paasochtend een eierdopbagel met zalm en roomkaas, of eggs benedict bijvoorbeeld. Je kunt ook denken aan lekker verse smoothies. Wat te denken van een kersensmoothie, peer-kaneelmoothie of een citroen-ijs-kwarksmoothie? Het is ook heerlijk om zelf brood te bakken voor het paasontbijt. Laat je inspireren door de talloze recepten in het thema brood.

Stylingtips
Dek de ontbijttafel al de avond voor Pasen zo begint het feest meteen als iedereen wakker is! Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal een of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Paasontbijt (142)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.