Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.463)

sorteer op
recept Linguine met kipgehaktballetjes

Lin­gui­ne met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

(84)
40 min.
recept Volkoren penne met pompoen en tofu

Vol­ko­ren pen­ne met pom­poen en tofu

(27)
55 min.
recept Tagliatelle met kaviaarsaus, asperges en garnalen

Ta­gli­a­tel­le met ka­vi­aar­saus, as­per­ges en gar­na­len

(21)
15 min.
recept Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade

Spa­ghet­ti met krui­den­room­kaas en broc­co­li­sa­la­de

(34)
30 min.
recept Napolitaanse pasta

Na­po­li­taan­se pas­ta

(113)
15 min.
recept Perline met rauwe ham en tomatensaus

Per­li­ne met rau­we ham en to­ma­ten­saus

(72)
25 min.
recept Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto

Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

(159)
15 min.
recept Pittige Italiaanse pastasalade

Pit­ti­ge Ita­li­aan­se pas­ta­sa­la­de

(44)
30 min.
recept Zomerpasta met ricotta

Zo­mer­pas­ta met ri­cot­ta

(209)
20 min.
recept Macaroni met paprikasaus en witte kaas

Ma­ca­ro­ni met pa­pri­kasaus en wit­te kaas

(73)
20 min.
recept Penne met spek-spinazieroomsaus

Pen­ne met spek-spi­na­zie­room­saus

(141)
20 min.
recept Spaghetti met worst en tomaat

Spa­ghet­ti met worst en to­maat

(92)
15 min.
recept Kidsproof rode-linzenpasta met tomatensaus

Kidsp­roof ro­de-lin­zen­pas­ta met to­ma­ten­saus

(10)
25 min.
recept Kruidige pasta met geitenkaas

Krui­di­ge pas­ta met gei­ten­kaas

(97)
15 min.
recept Rigatoni alle putanesca 'nostra'

Ri­ga­to­ni al­le pu­ta­nes­ca 'nos­tra'

(0)
25 min.
recept Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus

Far­f­al­le met ge­hakt en to­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

(103)
40 min.
recept Rigatoni met courgette en ricotta

Ri­ga­to­ni met cour­get­te en ri­cot­ta

(72)
20 min.
recept Lasagne met zalm en spinazie

La­sag­ne met zalm en spi­na­zie

(506)
55 min.
recept Penne met gehaktballetjes en spek

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en spek

(264)
15 min.
recept Pasta met saus van groene groenten

Pas­ta met saus van groe­ne groen­ten

(180)
25 min.
recept Tonijnlasagne

To­nijn­la­sag­ne

(321)
50 min.
recept Penne met pittige saus en garnalen

Pen­ne met pit­ti­ge saus en gar­na­len

(33)
20 min.
recept Fettuccine met spruitjes en kip

Fet­tuc­ci­ne met spruit­jes en kip

(59)
30 min.
recept Lasagne met asperges en pastrami

La­sag­ne met as­per­ges en pas­tra­mi

(26)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.