Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.501)

sorteer op
recept As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

20 min.
(7)
recept Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

10 min.
(190)
recept Kip­fi­let met spi­na­zie

Kip­fi­let met spi­na­zie

20 min.
(152)
recept Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

25 min.
(22)
recept Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

25 min.
(41)
recept Orec­chiet­te met sar­di­nes

Orec­chiet­te met sar­di­nes

25 min.
(17)
recept Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

30 min.
(52)
recept Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

20 min.
(743)
recept Open la­sag­ne met groe­ne groen­ten

Open la­sag­ne met groe­ne groen­ten

30 min.
(135)
recept Ro­mi­ge vis­pas­ta

Ro­mi­ge vis­pas­ta

25 min.
(28)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

25 min.
(22)
recept Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

25 min.
(132)
recept Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

30 min.
(31)
recept Far­f­al­le met ro­mi­ge ham­saus

Far­f­al­le met ro­mi­ge ham­saus

20 min.
(111)
recept Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

20 min.
(51)
recept Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

35 min.
(501)
recept Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

25 min.
(25)
recept Ta­gli­a­tel­le met mos­se­len en ci­troen­gras-room­saus

Ta­gli­a­tel­le met mos­se­len en ci­troen­gras-room­saus

30 min.
(18)
recept Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

32 min.
(42)
recept Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

20 min.
(83)
recept Ita­li­aan­se kar­bo­na­des met spa­ghet­ti­ni

Ita­li­aan­se kar­bo­na­des met spa­ghet­ti­ni

20 min.
(29)
recept Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

20 min.
(111)
recept Pen­ne met zalm en sper­zie­bo­nen

Pen­ne met zalm en sper­zie­bo­nen

25 min.
(26)
recept Ge­vul­de kip­fi­let met ta­gli­a­tel­le

Ge­vul­de kip­fi­let met ta­gli­a­tel­le

15 min.
(36)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.