Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.436)

sorteer op
recept Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd

Op­per­de­pop: pas­ta met vis en to­maat 7-9 mnd

(5)
20 min.
recept Opperdepop: slimme cannelloni 2-4 jr

Op­per­de­pop: slim­me can­nel­lo­ni 2-4 jr

(21)
35 min.
recept Opperdepop: je eerste macaroni 7-9 mnd

Op­per­de­pop: je eer­ste ma­ca­ro­ni 7-9 mnd

(4)
15 min.
recept Smeuïge spaghetti carbonara

Smeu­ï­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

(185)
20 min.
recept Knoflookspaghetti met rucola en noten

Knof­look­spa­ghet­ti met ru­co­la en no­ten

(38)
20 min.
recept Groene asperges met ravioli en zwarte olijven

Groe­ne as­per­ges met ra­vi­o­li en zwar­te olij­ven

(102)
20 min.
recept Orecchiette met sardines

Orec­chiet­te met sar­di­nes

(17)
25 min.
recept Pasta met tonijnsaus en rucola

Pas­ta met to­nijn­saus en ru­co­la

(117)
15 min.
recept Pasta met surimi en verse tomatensaus

Pas­ta met su­ri­mi en ver­se to­ma­ten­saus

(51)
15 min.
recept Spaghetti met boter en parmezaan

Spa­ghet­ti met bo­ter en par­me­zaan

(29)
15 min.
recept Spaghetti cacio e pepe

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

(63)
20 min.
recept Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

(23)
25 min.
recept Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus

Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

(22)
15 min.
recept Tagliatelle met mosselen

Ta­gli­a­tel­le met mos­se­len

(33)
15 min.
recept Mediterrane penne met ansjovis, courgette en gremolata

Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

(26)
25 min.
recept Pappardelle met pittige worst

Pap­par­del­le met pit­ti­ge worst

(222)
25 min.
recept Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd

Op­per­de­pop: ri­sot­to met dop­erwt­jes 10-12 mnd

(6)
25 min.
recept Lasagne met zalm en spinazie

La­sag­ne met zalm en spi­na­zie

(503)
55 min.
recept Schelpjes met romige makreel

Schelp­jes met ro­mi­ge ma­kreel

(132)
20 min.
recept Lasagne met ham en broccoli

La­sag­ne met ham en broc­co­li

(82)
40 min.
recept Romige vispasta

Ro­mi­ge vis­pas­ta

(27)
25 min.
recept Pittige spaghetti met tomaat & spek

Pit­ti­ge spa­ghet­ti met to­maat & spek

(128)
20 min.
recept Pasta met kikkererwten

Pas­ta met kik­ker­erw­ten

(62)
15 min.
recept Spaghetti alla mollica

Spa­ghet­ti al­la mol­li­ca

(65)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.