
Pastarecepten met tonijn
Altijd lekker, makkelijk en fijn: pasta met tonijn. Zowel in koude als warme gerechten kun je alle kanten op met deze heerlijke vis.

Frisse pastasalade met tonijndressing
Ingrediënten
4 personen
300 g
schelpjespasta
300 g
verse sperziebonen
300 g
broccoli
2 el
pijnboompitten
2
sjalotten
320 g
tonijn en dressing zongedroogde tomaten
8 g
verse basilicum
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.