Pasta pesto
Pasta pesto

Pasta pesto

Het is kruidig , groen en smeuïg: pasta pesto! Zelf maken met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie is het allerlekkerst, en in de tussentijd kun je de pasta koken. Verrukkelijk makkelijk dus. Waar wacht je nog op?

Pasta pesto recepten

Pasta pesto maken
Pasta pesto maken

Pasta pesto maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 700 g broccoli
  • 350 g spaghetti
  • 300 g kipfilet à la minute
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 90 g pesto alla Genovese
  • 40 g rucola
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 50 g Grana Padano kaasflakes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan.
  2. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over en rasp er de kaas boven. Serveer met broccoli.
Echte pesto alla Genovese
Echte pesto alla Genovese

Echte pesto alla Genovese

Pesto alla genovese wordt over het algemeen gezien als dé pesto der pesto’s. Zoals de naam al weggeeft, vindt het zijn oorsprong in Genova, Italië. Pesto maak je met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaan (en evt. pecorino) en olijfolie. Het woord pesto is afgeleid van het werkwoord ‘pestare’: stampen/malen. Tegenwoordig gebruiken we voor het gemak een keukenmachine of staafmixer. Maar eigenlijk hoor je pesto in een vijzel te maken, zoals bij deze pasta pesto met ovengedroogde tomaatjes. De pesto is dan aromatischer. Wist je dat er zelfs een wereldkampioenschap pesto maken is?

De ideale saus

Pesto is de ideale saus waarmee je in een handomdraai een heerlijke pasta op tafel zet. Je hebt dan eigenlijk geen andere ingrediënten meer nodig: minder is meer! Pesto is misschien wel de allerbekendste saus uit de Italiaanse keuken. Verrukkelijk door de pasta maar ook lekker als dip bij rauwkost of soepstengels.

De ideale saus
De ideale saus
Hoe varieer je met pasta pesto?
Hoe varieer je met pasta pesto?

Hoe varieer je met pasta pesto?

Pasta pesto maken, maar net even anders? Probeer het eens met gnocchi of verwerk het in een lasagne. Helemaal bijzonder: deze pesto-pennetaart.Je kan de pesto ook met andere ingrediënten maken. Wij zijn bijvoorbeeld gek op deze pasta courgettepesto met munt en amandelen. Ook lekker: spaghetti met boerenkoolpesto. Verse boerenkool vervangt dan het basilicum… Pesto meets Holland!

Pasta pesto: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Pasta pesto kun je, eenmaal afgekoeld, in een afgesloten bakje in de koelkast 2 dagen bewaren. Invriezen? Niet aan te raden: de pasta is daarna minder lekker. Mocht je toch de pasta pesto willen invriezen, dan is het 3 maanden houdbaar. Pesto zelf kun je overigens wél goed invriezen. Tip: maak een grote voorraad verse pesto en vries met behulp van een ijsblokjesvorm geportioneerd in. Zo heb je altijd een voorraadje voorhanden. Je kan dan het pestoblokje op laag vuur door de pas gekookte pasta roeren.

Pasta pesto: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Pasta pesto: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Lekker al dente
Lekker al dente

Lekker al dente

Grand’Italia salade pasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten voor de perfecte pastasalade. Deze pasta is gemaakt van durum tarwe, wat een heerlijk stevige bite geeft. De kortere penne vormpjes mengen perfect met verse ingrediënten. Door de ribbels wordt de smaak van dressings extra goed opgenomen. Dankzij de verschillende kleuren ziet je pastasalade er extra lekker uit. Naast de Casarecce is er ook Salade Pasta Penne. Meer van Grand’Italia

Ontdek de pesto's van Costa Ligure

Costa Ligure brengt met haar pesto’s een ode aan haar thuisbasis, de Italiaanse regio Liguria. Deze pesto’s worden geproduceerd met liefde en respect voor traditionele Italiaanse recepturen, zonder pasteurisatie en vrij van conserveringsmiddelen. De must-have in de (Italiaanse) keuken. Ontdek de pesto's nu. [advertorial]

Ontdek de pesto's van Costa Ligure
Ontdek de pesto's van Costa Ligure