Rigatoni
Rigatoni

Rigatoni

Zin in een pasta met volle smeuïge saus? Dan is de buisvormige Rigatoni pasta een perfecte keuze. We geven je een aantal lekkere suggesties om mee te verrassen op tafel.

Rigatoni topper

Rigatoni topper

  1. Snijd ⅓ van de knoflook fijn en snipper ⅓ van de ui. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal, schenk de wijn erbij. Voeg de knoflook, ui, de helft van de salie en de helft van de rozemarijn toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2½ uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en snipper de rest van de ui. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de bleekselderij in plakjes. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin. Schep het vlees uit de pan en in een schaal. Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht.
  3. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, salie en rozemarijn toe en bak 10 min. mee. Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

Wat is rigatoni?

Rigatoni is een buisvormige pasta, die lijkt op penne maar net wat groter en rechter is. De naam van deze pasta komt van het Italiaanse woord Rigato, wat gestreept betekent. Dat verwijst naar de gestreepte structuur van de pasta. T